Het 3e oog

Het 3e oog, het 6e zintuig, het 6e chakra, het innerlijk zien, je intuïtie

Het 3e oog is een andere benaming voor het zesde chakra of het 6e zintuig. Dit chakra is het voorhoofd chakra en bevindt zich vlak boven het puntje tussen je wenkbrauwen. Met name bij Indiase mensen zie je de plaats aangeduid met een rode stip. Het 3e oog staat ook bekend als “het oog van de wijsheid”, “het oog van intuïtie” en staat in verband met “Ajna”, intuïtie, verbeelding, innerlijke wijsheid, en visualisatie. Hier vindt het visualiserend waarnemen plaats, het innerlijk zien. Ajna vertegenwoordigd een hoger niveau van bewustzijn, het innerlijk zien.
Als het derde oog chakra geopend is kun je dit merken aan een groeiende intuïtie, hoger bewustzijnsniveau, veel creativiteit, verbeterde cognitieve functies, je bent open-minded en je blik op de wereld is anders dan voorheen.

Bij Mindful Hatha Yoga en Mindful Power Yoga ga je innerlijk zien en voelen waardoor je intuïtie, verbeelding en innerlijke wijsheid groeit en verruimd wordt.

Het 3e oog, het chakra van de geest, is verbonden met de dieper gelegen pijnappelklier [epifyse] in het midden van het brein en deze klier produceert hormonen, melatonine, die weer invloed op jou hebben. De pijnappelklier is gevoelig voor impulsen die via het oog binnen komen. Deze belangrijke klier reageert op licht. Het doet dit onder andere door neurotransmitters om te zetten in het hormoon melatonine. De Franse filosoof Descartes heeft de pijnappelklier “de zetel van de ziel” genoemd. Iedere chakra heeft een doel en vanuit het zesde chakra worden de lagergelegen chakra’s bestuurd.
Je 3e chakra openen:

  • Yoga
  • Ademhalingsoefeningen
  • Meditatie
  • Bewustwording
  • Je 5 zintuigen ontwikkelen. Het 6e zintuig wordt gevoed door de 5 zintuigen.

Je bent welkom!
Informatie over de lessen Mindful Hatha Yoga en Mindful Power Yoga is te vinden op mijn site.

Geef een reactie