CONCENTRATIE – MEDITATIE BIJ MINDFUL HATHA YOGA EN MINDFUL POWER YOGA

Veel mensen vinden mediteren zweverig en hebben de indruk dat je urenlang in een lotushouding moet zitten in een kamer vol met wierrook. Dit is onjuist!

Bij Mindful Hatha Yoa en Mindful Power Yoga ben je volledig in concentratie – meditatie, in het Nu-moment.
Het is de enige manier om  het denken stil teleggen, en dit is echt mogelijk!

Meditatie is:
Een aaneengesloten periode ononderbroken concentreren op één object, zonder verwachting, zonder oordeel, zonder er iets van te vinden. Dus het denken stilleggen en alleen waarnemen!
Je blijft gefocust op jezelf zodat alles wat in je hoofd zit zoalskennis, ervaringen, verwachtingen, toekomst, verleden, problemen etc. naar de achtergrond geschoven wordt.

Het is wetenschappelijk bewezen en mediteren zal de volgende grote ‘trend’ worden in de gezondheidszorg. Ook sporters, managers, topondernemers en het bedrijfsleven beginnen de voordelen van meditatie in te zien en steeds meer mensen volgen deze gewoonte.

Zowel bij Mindful Hatha Yoa als Mindful Power Yoga breng je de aandacht en concentratie naar jezelf, je focus op de krachtige adem, houdingen, bewegingen, hoe en wat je voelt, wat je mogelijkheden zijn, de weerstand voelen en er zeker niet overheen gaan. Alleen maar waarnemen, het ervaren en ontdekken in het Nu-moment zonder verwachting er niets van vinden waardoor je het denken stillegt en het brein rust krijgt. Hierdoor vermindert stress en de stress-symptomen, laat je spanningen los, krijg je  meer energie en ervaar je de intense ontspanning.

Heerlijk toch, even een momentje voor jezelf, even nergens iets van vinden, geen goed of fout, even het denken stilleggen, even rust in je hoofd en de Intense Balans ervaren. Alleen jij kunt het jezelf geven want wat je jezelf geeft, krijg je. Gun het jezelf!

Je bent welkom!
Meer achtergrondinformatie kun je vinden op mijn blog.