HET NIET DENKEN BIJ MINDFUL HATHA YOGA EN MINDFUL POWER YOGA

Klinkt moeilijk, maar het is makkelijk!
Bij Mindful Hatha Yoga en Mindful Power Yoga laat je “HET DENKEN” los. Dit is de enige manier, echt de enige, voor geestelijke rust.

De volledige les in concentratie-meditatie naar jezelf, voelen en waarnemen in je gedachten zonder oordeel en zonder er iets van te vinden zodat het denken wordt stilgelegd. Even een momentje rust, in het Nu-moment, Mindful zijn, zodat je de Intense Balans ervaart zowel lichamelijk en geestelijk d.m.v. de adem. Oefening baart kunst, gewoon doen en je zult de voordelen gaan ervaren. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen en wordt het aangeprezen.

We hebben 7 zintuigen die constant in werking zijn waardoor vaak overprikkeling ontstaat. Er zijn dan te veel indrukken om te verwerken en daardoor raakt het interne systeem uit balans en ontstaan er lichamelijke- en geestelijke klachten. 
De vijf lichamelijke zintuigen zijn:

  • 1 zicht (ogen)
  • 2 reuk (neus)
  • 3 gehoor (oren)
  • 4 smaak (tong) 
  • 5 gevoel (huid).

Het zesde zintuig is onze geest. De geest bestaat uit vier onderdelen:

  • het bewustzijn
  • het denken
  • het voelende deel
  • het reagerende deel.

Het 7e zintuig is intuïtie

Onze geest is overactief, er wordt verwacht dat we veel weten, overal iets van vinden, een mening hebben, daarnaast leggen we een grote druk op onszelf, wat we allemaal willen, verwachten, perfectionisme, de vele mogelijkheden en keuzes etc. We zijn met iedereen en alles bezig, Non-stop, 18 uur per dag. Toch logisch dat er klachten ontstaan!
Zou het dan niet reëel zijn als we een momentje niet denken? 
Het probleem is dat we ons denken en gedachten niet echt onder controle hebben dat we er niet mee kunt stoppen. Stoppen zal niet gaan, maar je kunt je gedachten en denken wel onderbreken, stilleggen en sturen.
Als je uit je hoofd gaat en in je gevoel, laat je het denken vanzelf los.
Het sturen van je gedachten:
Je kunt maar 1 ding/beeld/plaatje zien in je gedachten en het is onmogelijk meerdere dingen tegelijk te zien. Wel is het mogelijk dat heel snel de vele beelden afwisselen in je gedachten, waardoor het lijkt dat je aan alles tegelijk denkt/ziet door de snelle wisseling. 

Je bent welkom!
Meer achtergrondinformatie kun je vinden op mijn blog.