WAAROM MINDFUL HATHA YOGA / MINDFUL POWER YOGA?

Door de goede effecten en de positieve uitwerking wordt Mindful Hatha Yoga en Mindful Power Yoga steeds populairder. Eigenlijk niet zo raar want steeds meer mensen hebben last van stress, burn-out, futloosheid, slapeloosheid, rug- nek- schouderklachten, overgewicht en andere lichamelijke- en geestelijke klachten waardoor men niet optimaal kan genieten. Het gevoel uit balans te zijn komt omdat je op de automatische piloot leeft en je doel voorbij gaat. Vaak gaat dit onbewust want het is een normale reactie op dit stressvolle bestaan.

Mindful Hatha Yoga en Mindful Power Yoga is een geweldige oplossing voor een grootschalig probleem. 

Vroeger was er alleen de ‘midlifecrisis’, mensen op leeftijd die opeens allerlei dingen wilden gaan doen en kopen omdat ze het gevoel hadden dat ze meer uit het leven moesten halen. Tegenwoordig hebben jonge mensen van 25 jaar dit gevoel al, een ‘quarterlifecrisis. 
De grote hoeveelheid keuzes en daarnaast het te veel bezig zijn met anderen, media, hoge verwachtingen, idealen, toekomst, het meer willen en moeten, perfectionisme, het nog meer willen bereiken, zijn dus ook “DE ingrediënten” om uit balans te raken waarbij allerlei klachten ontstaan.

Even een momentje aandacht voor en naar jezelf, bewustwording in het Nu-moment, waarbij je actief bent en het denken wordt stilgelegd. Het laat je in beweging komen en het in concentratie/meditatie zijn zorgt voor de nodige rust waardoor je energieker voelt maar ook leert ontspannen. Het brengt je dichter bij jezelf en je werkt aan body en mind tegelijk. Een ontdekking van je persoonlijke ontwikkeling waarbij je fysiek en mentaal versterkt. Het geeft je innerlijke rust en lichamelijke- en geestelijke klachten verdwijnen, je ervaart de Intense Balans. Daarnaast kun je beter klachten voorkomen.

Je bent welkom!
Meer achtergrondinformatie kun je vinden op mijn blog.