Het Nu-moment

Niet gisteren of morgen, niet vorige week of volgende week, geen toekomst en geen gebeurtenissen uit het verleden of oude opvattingen waar menigeen in vast zit.
Geen uur geleden of over een uur. Nee, echt letterlijk NU. Het waarnemen en ervaren in het huidige moment zonder oordelen maar juist accepteren en aanvaarden.

Bij Mindful Hatha Yoga en Mindful Power Yoga ben je de gehele les bewust in het NU-moment.

Met volledige aandacht aanwezig aanwezig in het Nu-moment en ervaren, beleven, waarnemen en bewust worden wat je op dat moment voelt zonder er iets van te vinden.
Hierdoor stopt je denken en je voelt je één met de omgeving, één met het nu. Geen gedachten, geen oordeel, geen herinneringen, geen emoties, geen “to-do” lijstjes, niets, alleen bewustzijn in het Nu-moment. Als je dit in je dagelijks leven toepast merk je dat problemen verminderen en het leven op meerdere fronten leuker en fijner wordt.

Het grootste deel van de dag zijn we actief in ons hoofd. Ons bewustzijn bevindt zich in een stroom van gedachten of we handelen op de automatische piloot. Constant ben je aan het denken, tegen jezelf of met anderen aan het praten, steeds heb je een mening, een oordeel, aanname of verwachting. Alsmaar bezig met de toekomst, morgen, volgende week, werk, vrienden, familie, plannen wat je nog wilt of moet doen en je overdenkt gebeurtenissen etc.
Je brein is dus altijd actief, niet zo raar want we leven in een maatschappij van inzet en moeten.
Zou je dan ook kunnen begrijpen dat als je brein altijd actief is, dat dit te veel is? Dat het Nu-moment niet of nauwelijks aanwezig is en dat je hierdoor uit balans raakt? Om in balans te zijn zou het actieve brein gelijk moeten zijn aan het non-actieve brein. Een balans tussen denken en het niet denken, in het Nu-moment zijn.

Nu, niet straks, is de essentie van Mindful Yoga want wanneer je bewust bent van het nu, kun je het leven daadwerkelijk ervaren en beleven.

Je bent welkom!
Meer informatie is te vinden op mijn site.

Geef een reactie