Je bent niet wie je denkt te zijn

Je bent niet wie je denkt te zijn.

Ons brein, ons denken, is altijd actief. Als het ware een stemmetje in je hoofd die constant ratelt. Het zijn gedachten die aldoor ergens iets van vinden en ontstaan door gevoelens en emoties.

Bij Mindful Hatha Yoga en Mindful Hatha Yoga laat je alle gedachtes even los, vind je nergens iets van, alleen maar voelen hoe het voelt zonder dat je er iets van vindt.

Maar je gedachten en gevoelens zijn niet wie je bent maar je hebt ze wel. Je hebt gevoelens maar je bent je gevoelens niet. Er is dus duidelijk een degelijk verschil tussen de woorden “zijn” en “hebben.” Je bent niet onzeker, je hebt het gevoel van onzekerheid en zolang je gelooft dat je het bent dan zal je dit ook zo ervaren. Het is alom bekend, zodra je iets denkt, het ook nog uitspreekt of zelfs zo vaak zegt dat je het gaat geloven, zal je brein alles in werk stellen om in de realiteit de bewijzen te verzamelen. En de uitspraak “ wat je aandacht geeft groeit “ werkt ook écht zo. Alles waar je met je gedachten en woorden je aandacht op focust zal groter worden.

Gedachten zijn bijna altijd gekleurd, het is niets anders dan jouw perceptie, jouw kijk op de werkelijkheid, waar jouw oordeel aanhangt en jouw emoties aan gekoppeld worden. Door je overtuiging en langdurig hieraan vast te houden ga je het ook werkelijk geloven en naar gedragen. Je laat je anderen weten hoe jij over jezelf denkt, waarbij andere de bevestiging geven hoe jij over jezelf denkt.

Wanneer je bewustzijn vergroot wordt, door ervaringen, gebeurtenissen en levenswijsheid zul je het anders ervaren en ga je gedachtes, gevoelens en emoties van een afstand als toeschouwer waarnemen, zonder kleuring, juist puur wie je werkelijk bent. Je hoeft je alleen maar bewust te worden van wat je denkt en zelfrealisatie kun je zien wie je echt van binnen bent. Laat de gedachten wegdrijven als wolken. Het zijn maar gedachten,” jij bent het niet!

Het kan heel bevrijdend voelen zodra je tot besef komt dat je gedachten maar gedachten zijn en jij dit niet werkelijk bent. Dat het een vertekend beeld geeft door de kleuring van je denken en niet de realiteit ziet dat ook invloed heeft op je gevoel, emoties en gedrag. Als baby dacht je niet, had je geen mening, oordeel of vooroordeel, verwachting, aannames, gewoon helemaal niets. Begrippen zoals groot – klein, mooi – lelijk, dik -dun, snel – langzaam enz. zijn bij je ontstaan door er gaande weg een betekenis – jouw betekenis en waarden – jouw waarden eraan te plakken.

Je bent welkom!
Informatie over de lessen Mindful Hatha Yoga en Mindful Power Yoga is te vinden op mijn site.

Laat een reactie achter