Omdenken – Anders denken

Omdenken – Anders denken

Omdenken is een manier van denken waarbij je anders gaat kijken en waarnemen zodat je blik, gedachtes en bevindingen drastisch veranderen. Het hoe en wat je waarneemt en daarnaast het gekleurd en negatief denken, bepalen hoe jij in het leven staat, je stemming, gedrag en gevoel. Natuurlijk hebben externe factoren hier ook invloed op en ook dáár kun je anders naar gaan kijken. Jij bepaald tenslotte hoe je blik en kijk is, hoe en wat je waarneemt, dus om heel eerlijk te zeggen heb jij het zelf in de hand. Jij hebt controle en de regie over je stemming, gevoel en gedrag. Hoe mooi is dat!!!

Bij Mindful Yoga ga je puur en positief waarnemen wat je mogelijkheden zijn en voel je de kracht in jezelf.

Gevoelens ontstaan door je gedachten. Als je negatieve gedachten hebt creëer je een onprettig gevoel en bij positieve gedachten een prettig gevoel. Negativiteit is als een verslaving en daarom blijven zoveel mensen erin hangen. Daarnaast is negatief denken het makkelijkste wat er is en voor vele een standaardmodus oftewel “de automatische piloot” omdat je het zo gewend bent of je bent het [nog] onbewust. Soms blijft men in de slachtofferrol, dan hoef je geen actie te ondernemen en blijf je vast zitten in oude gewoontes en deze geven je geen positieve energie. Maar goed nieuws, negatieve gedachtes kun je stap voor stap afleren want wat je jezelf aangeleerd hebt kun je ook weer afleren.

Door negatieve gedachten om te zetten naar positieve gedachten of anders gezegd “omdenken,” gaan er veranderingen plaatsvinden. Bij omdenken ga je het leven leuker en lichter ervaren met meer vertrouwen, rust, positiviteit, dankbaarheid en liefde. Je voelt hierdoor minder druk en je wordt er werkelijk vrolijker van. Dus je mag aan de slag gaan!!!

De eerste stap is door eerst bewust te worden dat je jezelf voedt met negatieve gedachten.

 • Spiegelen: hoe praat je tegen en over jezelf? Hoe denk je over jezelf? Door negatief over jezelf te denken word je geremd en krijg je negatieve gevoelens. Door positief tegen jezelf te spreken of denken haal je veel meer uit jezelf en creëer je positieve gevoelens, meer zelfvertrouwen en eigenwaarden.
 • Bij omdenken kijk je anders tegen dingen aan, dus positief! Je kunt zeggen “Wat vreselijk dat ik ontslagen ben,” maar je kunt ook zeggen “ Het is ook wel fijn, nu word ik gedwongen om iets anders te zoeken waar ik weer uitdagingen en voldoening ervaar. Zoek naar de positieve kanten van gebeurtenissen.
 • Één negatieve gedachte heeft hetzelfde effect op je brein als drie positieve gedachten. Dus iedere keer dat je één negatieve gedachte ontvangt, zou je deze moeten omruilen voor drie positieve gedachten.
 • Door positieve affirmaties ga je positiever in het leven staan. Door de kracht van herhaling voel je de overtuiging dat je het wel kan en dat je de moeite waard bent. Een mooie ontwikkeling van eigenwaarden!!
 • Iedere dag een momentje mediteren of aan yoga doen, gewoon jezelf een momentje gunnen en kies de juiste mensen om je heen.
 • Een goede nachtrust en gezonde voeding doet wonderen. Zoek regelmatig de natuur op en direct zonlicht.
 • Geef voortaan standaard een positieve reactie en relativeer.
 • Ervaar juist “fouten” als een leerproces, maak geen excuses en laat het “gekleurd” denken los: kijk puur!
 • Laat de begrippen ‘goed’ en ‘slecht’ los. Goed en slecht bestaan niet, alleen ‘wenselijk’ en ‘onwenselijk’, en deze waarden zijn voor ieder mens anders.
 • Niet kijken naar de problemen maar juist aandacht naar de mogelijkheden!
 • Niet zien wat je [nog] niet kunt, maar juist wat je gelukkig wel kunt.

Het is bewezen dat positief denken je gelukkiger, vrolijker en socialer maakt en helpt je makkelijker door het leven te laveren waardoor je meer kunt genieten. De kleuring van je denken, je kijk en hoe je het wil zien schept uiteindelijk jouw realiteit. Tegenslagen krijgen we allemaal, maar hoe je ermee om gaat is aan jou! En vergeet niet, het leven is niet zo ellendig als dat jou brein je laat denken, het is uiteindelijk wat jij ervan maakt!
Omdenken is een kracht die in je zit waarbij je bewuster in het leven staat.

Je bent welkom!
Informatie over de lessen Mindful Hatha Yoga en Mindful Power Yoga is te vinden op mijn site.

Geef een reactie