TONUS 0

De betekenis van tonus is: de spanning in een spier of weefsel.
De betekenis van 0 is: niets

Tonus 0 betekent dus letterlijk geen spierspanning in een spier of weefsel.
Als het ware stilleggen, maar dan wel het stilleggen van de spieren in zowel je lichaam, je adem en je geest in bewuste toestand. Niet in een slaapmodus maar juist aanwezig aanwezig, in volle bewustzijn, in het Nu-moment, alert waarbij alle zintuigen aanwezig zijn maar niet actief.

Het intense moment van tonus 0 ga je ervaren tijdens de lessen Mindful Hatha- en Mindful Power Yoga.

Je lichaam volledig stilgelegd: geen activiteit, geen beweging, geen houding echt helemaal niets, volledig losgelaten in bewuste toestand.

Je adem volledig stilgelegd: geen oppervlakkige adem [hoge ademhaling in de borst] doordat je middenrif totaal losgelaten is. Hierdoor is de volledige ademhaling aanwezig. Als het ware je adem stilgelegd waardoor de beweging van de adem zeer langzaam en zeer klein is zonder enige spierspanning. In tonus 0 ervaar je ook dat na de uitademing je buikwand even laag stil hangt. Even een moment van volledige stilte.

Je geest [mentaal] volledig stilgelegd, niet denken, er niets van vinden, geen gedachten, niet piekeren, geen maren en geen alssen, geen oordeel of vooroordeel, geen verwachting, geen verontschuldigingen of excuses en geen aannames. Echt gewoon even ECHT NIETS zodat er letterlijk geen activiteit in je geest is, volledig in bewuste toestand losgelaten.

Je bent welkom!
Informatie over de lessen Mindful Hatha Yoga en Mindful Power Yoga is te vinden op mijn site.

Geef een reactie