Visualiseren

Visualiseren is van oudsher een methode waarbij je een beeld naar voren haalt of oproept in je gedachten. Een zichtbare voorstelling maken waarbij mentaal beelden worden gecreƫerd. [inbeelden]

In de hedendaagse psychologie en therapie kom je visualisatietechnieken tegen omdat je voorstellingsvermogen en fantasie een grote impact heeft op je gemoedstoestand in het dagelijks leven.

Tijdens Mindful Hatha yoga en Mindf Power yoga visualiseer je volledig mindful jezelf.

Jezelf in gedachten zien, visualiserend de houdingen en bewegingen voelen en onderzoeken. Bewust worden hoe het voelt, wat er gebeurd, wat zijn je mogelijkheden, waar is jou maximale, waar voel je weerstand, waar ontstaat spanning en versterking, waar is je grens, hoe voelt ontspanning aan, voelen hoe spanning wegebt, leg je de lat te hoog of ben je prestatiegericht. De kracht voelen van een houding van een houding. Een houding die je aanneemt maar ook voelbaar is en die je ook uitstraalt. Het werkelijk gaan voelen dat je sterker krachtiger en zelfverzekerder wordt. Uiteraard neem je alleen waar, zichtbaar en voelbaar, zonder een oordeel of mening, zonder goed of fout.

Je bent welkom!
Informatie over de lessen Mindful Hatha Yoga en Mindful Power Yoga is te vinden op mijn site.

Geef een reactie